marți, 4 ianuarie 2011

CARE NU SE SIFONEAZA

0 comentarii

MATERIALE TEXTILE CARE NU SE SIFONEAZA


Articolele vestimentare se sifoneaza intr-un grad diferit. Exista cativa factori care genereaza resistenta la sifonare a materialelor. Acestia sunt generati de: Curatare
  • Materialul brut. Anumite materiale textile au abilitatea de a fi mai flexibile. De exemplu lana se sifoneaza mai usor decat poliesterul. Poliesterul isi va reveni la starea initiala mult mai repede decat lana in aceleasi conditii de actiune aplicate la nivelul materialului.
  • Constructia materialului. Tesatura si fermitatea materialelor au un rol important in pliabilitatea acestora. Un material ferm conduce la sifonare scazuta si rezistenta la crearea cutelor. Materialele cu suprafata neteda se pot sifona usor dar isi revin foarte repede. Un material realizat dintr-o tesatura mai lejera se va sifona foarte repede, iar cutele vor persista pana la viitoarea calcare.
  • Finisarea materialului textil. Un material aspru sau moale este mai putin expus sifonarii decat materialele netede din pricina constructiei compacte a tesaturilor.

0 comentarii:

Contact

Totalul afișărilor de pagină